Her på ryddenstrand.no arbeider vi for å skape oppmerksomhet rundt praktisk miljøvern og tiltak som man kan gjøre selv, for å skåne naturen og klima. Det meste er ikke vanskelig, og selv om det noen ganger krever litt mer arbeid, kan man også regne med å spare penger på å gjøre miljøbeviste valg.

Ofte handler miljøvern om å ta direkte livsstilsvalg, men noen ganger er det eneste som kreves en ekstra tanke for miljøet, og at man tar hensyn til andre. Man redder kanskje ikke verden ved å rydde en strand, men man bidrar i riktig retning. Om alle gjør litt, kan vi sammen oppnå mye. Alle monner drar. For eksempel kan en liten grønnsakshage bidra til å redusere bilbruk, gi deg trim og sunn mat.

Ryddenstrand.no forsøker derfor å bli din gode venn og rådgiver når det kommer til miljøspørsmål, og vi forsøker å gi små hint og pekepinner i den riktige retningen.

Når det er sagt, så er Norge et av de landene som har kommet lengst i det å ta vare på naturen. Gjennom god forvaltning av utmarka, og en folkesjel som setter pris på friluftsliv, virker det som om vi ligger litt foran. Noe av grunnen til dette er også at folk i Norge er meget rike. De kan ta seg råd til å gjøre de riktige avgjørelsene. En del kan man redusere til å komme fra aktiv bevisstgjøring – i den offentlige skolen, såvel som hjemme. De fleste rydder opp etter seg når de er ute, både på langtur,og i hverdagen.